Post Top Ad

Saturday, February 19, 2011

Aku Takkan Baca Blog Mereka Kalau.....

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh & a very good evening to all lah...hehe..
mungkin ade yang xpuas ati dgn tajuk entri ni....dan mungkin jugak aku akan dikutuk oleh bloggers lain....mesti dialog ni akan keluar "eleh, followers xseberape nak tunjuk belagak...."
aku bukan nak berlagak...emm..lantaklah,mulut orang susah nak tutup...selagi diorang xnampak depan mata diorang yang kite ni jatuh, selagi tu la mulut diorg non-stop utk bercakap. ibarat bullet train takkan berhenti sebelum waktu operasinya tamat...haha..perumpamaan baru weyh,aku cipta sendiri..haha..

waa...sempat gak aku tengok tv, pasal Bahrain yang kacau bilau sekarang ni...huh,nasib baik sempat gi sane sebelum bende2 tu terjadi....ape pun,Bahrain memang satu tempat yang cantik, xde sampah,orangnyer peramah...cume duit mahal sketla...biasela tu...

ok..ok..back to the topic... sambil2 tengok tv, siapkan keje skolah..sempat gak aku berblogwalking...seronok sebenarnyer berblogwalking ni. kite dapat tengok strategi diorang menambahkan trafik..kesimpulannyer, cara penulisan tu penting untuk tarik pembaca. cara penulisan aku xtaula macam mana, pembaca jer bley menilai sendiri. kang aku yang komen,cakap aku syok sendiri lak..ye x??hehe...

AKU TAKKAN BACA BLOG MEREKA2 KALAU :

  1. ade malware detected - owh,xsanggup nak menggadaikan lappy aku ngn segala jenis keturunan virus. yang mane kite bley prevent, prevent la...memang sesetengah orang xkisah ngn bende ni.tapi bagi aku,aku kisah sangat sebab aku xnk lappy aku sakit...aku nak lappy aku sentiasa sihat mcm tuan dier..hehe..susah kalau lappy sakit ni,banyak bende xbley buat..tambah data2 aku study merata2 dlm lappy ni..so,kene jagala...
  2. asik2 citer pasal gf/bf dier - bukan nak jeles, tapi letihla nak bace. sket2 "i love u syg","syg,anje syg sgt2 kat syg,hope kite bley kekal sampai bile2"...adehhh,orang lain pun bercinta gak. tapi kalau kebanyakan entri dok tulis gitu, pembaca jemu kot. variasikanla citer tu, so xdela orang boring nak bace..silap2 nanti dier dtg balik kat blog untuk bace next entri..haa...kan best kalau gitu..
  3. disabled right click - haa..ni lagi satu yang aku kurang berkenan. sebab ape?kalau aku...aku memang ske right click sebab aku akan bukak windows tab banyak2. so,xdela bile aku dah bace satu entri tu,aku kene 'Back' kat home balik untuk tengok tajuk yg lain. jangan risaula,aku xkan copy paste ayat2 dalam blog tu.kalau aku nak copy,aku akan bagitau dulu...mentang2 la bm aku xok,sampai ati cakap aku nak copy... :(
  4. ade muzik yang bercampur aduk - alahai,watpe la nak pasang widget music sampai 2-3...telinga ade sepasang jer,bley tangkap satu jenis muzik jer..kalau dah 2-3 tu,memang serabutla,jawapannyer...tutup je la...
  5. entri yang asik dok kutuk blogger lain - aku penah terbace beberapa blog yang mengutuk blogger lain, siap mention name si blogger tu...xcukup lagi,siap link kan ke blog orang tu...pe cer ni bai...xbaik tau dok aibkan orang. kalau ye pun nak marah,janganla mention name dier...kenape perlu jatuhkan dier...bai,kite ni dalam dunia blogging,xmola gaduh2,kutuk2...kitekan bersaudara...xbest gaduh2 ni....lantakla orang nak buat kat kite,xpayahla nak balas2...kalau kite ade kat pihak yang betul,satu ari orang akan tau gak..
  6. ejaan pelik2 - bak kate saudara anwar hadi...xpayahla dok distort perkataan sgt... sket2 dahla,tapi kalau dah bahase tu gedik sangat sampai orang xpaham nak bace,susahla der...
emm..ok..setakat ni jer utk kali ni, salah silap,aku mintak maaf yer....ape pun,terpulangla kat si tuan punyer blog....


entry posted by:

9:23:00 PM / by / 10 Comments

10 comments:

  1. yang lain nelly boleh terima , tapi bab ejaan tu ..
    adoi ...

    ReplyDelete
  2. samelah..bosan kot kalau blog macam tu

    ReplyDelete
  3. ak suka usha blog yang banyak gambar.. tp kalo gambar banyak ciplak dari website orang memang ak x klik aa.. ;)

    ReplyDelete
  4. kadang2 bab ejaan itu , singkat2 . .
    pening pula .
    kalau kat fb , ok kot borak2 .:D

    ReplyDelete
  5. ya setuju dgn semua point tu...tapi sy redah jugak...huhu

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad