Post Top Ad

Friday, February 11, 2011

Betol ke lelaki camni sebenarnye? balas entri along usop :)

assalmualaikum....
haaa...macam best plak tajuk ni...ditambah plak entri berantai macam ni.....maap yer..hehe...nak tulis gak....
pehh..kalau nak ikut flow entri nie,camni....

CIK YANA ---> ALONG USOP ---->AKU (CIKYUZ)

kepada along usop, bley x kalau aku xbersetuju ngan awak????sebab ape??sebab aku nak bercerita berdasarkan pengalaman aku dan berdasarkan point2 yang cik yana kasi. dalam ini kes, aku rase aku nak sokong cik yana..hehe...

betul ke lelaki camni sebenarnyer??

1) Terlalu mementingkan kawan-kawan

memang pun....kalau sebab kawan sanggup tinggalkan gelpren, pastu off enset kalau kuar ngan kawan2...salah ke bagitau elok2???pastu bile tanye kat si lelaki tu kemane pegi,kenape off enset...pastu dier jawab ngan selambernyer...."kuar ngan kawan tadi"....... mau x berapi????bukan nak say sorry lak tu....
xkisahla kuar atas alasan penting ke x, tapi ape salahnyer bagitau??aku kompius kenape nak rahsia sangat.... ke sebab kuar ngan 'kawan'???bagi aku,aku xkisah dier nak kuar ngan sape.tapi, at least....let me know....

2) Tidak menghargai

menghargaila sangat!! kalau menghargai kenape dalam phone ade simpan mesej2 syg dari org lain???? cer jawab...cer jawab......

3) Kurang mengambil berat

yang ni aku no komen.....tapi kalau nak ikutkan pengalaman aku, boypren xamik berat pun....tapi orang lain plak yang kisahkan sangat...tambah2 kalau kite sakit. kalau si gelpren gitau dier xsihat, dier jawab 'ok,jgn lupe mkn ubat'......tu jer.....pastu xmesej2 dah...sampaila si gelpren tu mesej balik....kalau si gelpren tu mati, camne ko nk tau???at least mesejla tanye tahap kesihatan si gelpren tu......

4) Gemar 'cuci mata'

yang ni pun no komen.....kalau nasihat pun,korang tetap buat gak.....so,lantak korang lah.kalau aku buat camtu gak,ko jgn marah....

5) Panas baran

sometimes.....kadang2 bende kecik pun ko nak marah.....yang aku peliknyer, kawan(lelaki) ngan classmates pun menjadi satu kesalahan besar...jadi isu sampai berminggu2 gaduh..ape daaa...xmatang btl....profesional la sket....macamla ko xde kawan ngan perempuan. bukan aku gi dating pun ngan bebudak tu...nak buat assignment je pn...


hahaha...habis pun pointnyer....
tapi secara kesimpulannyer..............bukan semua lelaki macam tu...certain2 jer. so,lelaki kat luar sane...janganla touching lak bace entri aku...kalau xde kene mengene ngan korang, supposed korang xterasa ape yang aku tulis....pendapat aku jer.....

kepada along usop,jangan marah ek.....aku bukan nak gaduh.....marilah kite berbaik2... :)
kepada cik yana.......sayer dah tolong backup awak...hehehehehe.......

entry posted by:

2:56:00 AM / by / 9 Comments

9 comments:

  1. weheheheh..

    along rujuk diri along..
    wlopun buk yg along tak ade pon dalam tu.. heheh..

    korg nyer point ikut pgalaman.. so, along tak bantah pon.. =p

    just same2 la share.. spye sama2 tau tang mana kite silap.. tang mane nk betulkan.. tak gitu?.. heheh..

    ReplyDelete
  2. depend la if the GF pun ada perangai gak so kena gak release tension (komen ni untuk point mula2 pasal kuar ngan kawan2) ... tak g2 cik kiah???? chilllllllll

    ReplyDelete
  3. uish bhya laki gitu..nasib baik bukan mcmtu..hehehe

    ReplyDelete
  4. @akulahGOONER

    ceh..tensenla konon....tensen pompuan xnk kire???peace~

    ReplyDelete
  5. Pelik gak, sbb aku ramai mbr laki yg aku rasa lagi pentingkan awek. Nak ajak lepak pon susah asik duk dating. haha! Yerp..mmg skang ramai tak tau menghargai tak kire laki pompuan. sbb mudah dpt sgt kot? Gemar cuci mata? haha! takde laa sampai mencari kot. ader depan mata layan jer la. ayat cuci mata tuh ayat gurauan jer. tp ader jugak yg mmg miang. ikut nasib aa. haha! kalao dapat panas baran. hmm. good luck la yer. aper pon yg baik utk yg baik baik. yg buruk utk yg buruk. nilai diri sendiri then terima pasangan seadanya. dan cuba bantu bimbing. membebel lak aku. sorry tuan blog. haha lupa ni komen box. bkn blog post....

    ReplyDelete
  6. @BzzKarat™

    yepp...tp sebenarnye lelaki ke..pmpn ke..same jer...ade pro & con...

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad