Post Top Ad

Saturday, February 26, 2011

Jangan Jatuhkan Semangat Blogger Baru!!

assalamualaikum..
huh,akhirnya tamat jugak permainan bola tampar untuk sukan kolej kat uitm shah alam ni...agak sengit..semua hebat2 belaka..nak tengok gambarnyer?tunggu next entry yer..jap lagi baru nak upload kat pc. sambil2 tu, aku berblogwalking sebelum aku tido..haha..letih kot..aku terbace ade satu entri ni...pehh,memang terbaekla...dok kutuk blogger yang baru nak naik..der,jangan macam tu der...supposed kite support dier,kasi moral...jangan downkan semangat dier untuk blogging. biasela tu,kalau mula2 dier xberapa nak ok.kite semua pun belajar dari 0.bukannyer tup..tup...dah terer berblogging..btl x?ingat balik macam mane kite mula2 blogging dulu...macam dier jugak..xde sape nak tolong,so kitela kene tolong dier,support dier..bukan caci maki dier.itu bukan cara terbaik untuk mendidik orang untuk jadi yang terbaik...ok..bagi dier peluang..kita dalam dunia blogging ni bukan sentiasa kat atas...hidup kita ni ibarat roda,jadi jangan riak sangat sebab satu ari kita akan berada dibawah..bukan sentiasa kat atas.
buat blogger yang baru nak jinakkan dengan dunia ni,harap korang tabahkan hati...blogging ni pun ibarat kita seorang artis..penuh ngan gosip.kalau kite patah semangat,xtahan dengan gosip,kita akan tewas..jadi jangan cepat patah semangat ok..e'eh..bley lak buat perumpamaan mcm artis...aduushh~
*aja..aja... fighting!!!


entry posted by:

4:36:00 PM / by / 19 Comments

19 comments:

  1. saye setuju. camne pun, dia dulu tetap newbie yang taktahu apa2 tentang blogging ni.

    jangan ingat bila kita dah lama berblog ni, kita sudah tahu serba serbi, segalanya..

    kita berblog ni, setiap hari kita masih belajar apa yang kita tak tahu. adakalanya, entri newbie lagi berinfo dr yg dh lame berblog..
    :)

    ReplyDelete
  2. betul weh..
    aku stuju sgttt!!!
    kalo pun dorg dh mantap dkt blogging ni,
    xyaaah la kutuk2 newbie kan..
    atleast give chance utk newbie show da talent..

    dulu msa dorg mula2 blogging,ntah cmana lak kan.. berblogging ni bukan untuk sombong weehh..

    eh, terpanjang lak komen aku

    ReplyDelete
  3. semua start dengan zero..dulu aku start dgn blogspot gak..tapi skang ada lebih 20 blog..hehe

    tak guna bongkak dengan apa yang ada..ilmu tu kalau dikongsi, lagi banyak pahalanya..:D

    ReplyDelete
  4. SAYA DAH 3 TAHUN BLOGGING.tapi sekarang baru nak aktif secara lebih serius. .
    sila tunjuk ajar .
    ^_^v !
    kalau sudi,follow lah ! :)
    nnt tegor2 mana yang patut ! !

    ReplyDelete
  5. saya sokong..

    masing2 skrg ni nk tnjuk hebat..
    x kira la baru or lama..
    seeloknya tegur yg mmbina..

    ReplyDelete
  6. setuju tu.. sokong2.. sian lah insan2 yg baru nie.. Hehe..

    ReplyDelete
  7. Org yg kutuk2 tu jenis tak tahu bersyukur.
    Sepatutnya kita beri semangat supaya lebih ramai esp. Melayu jadi blogger.

    ReplyDelete
  8. setuju...
    saya dah bergiat dalam alam blog nih dah dekat 10 tahun.. tapi saya masih lagi raser saya baru semalam berblogging.... masih banyak yang perlu dipelajari

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah tahun ni genaplah 7 tahun saya dalm bidang blog ni..tapi ilmu dalam bidang blog ni masih luas..saya pun masih belajar..dan terus belajar mengenai dunia blog ini. tidak ada guna kita mengutuk para newbie..so lastly jangan bongkak..kita share semua ilmu yang ada..tak rugi..pahala pon dapat(kalau ilmu bermanfaatlah..)
    ok bye

    ReplyDelete
  10. ada juga ke org macam tu. hehehe. heran sungguh. kenapa pula dia org nak sombong dan kutuk org baru. kalau buat salah email dan bagi nasihat.

    ReplyDelete
  11. yer saya setuju. saya pun baru dalam alam blogger ni. Banyak lagi yang tak tahu..Tak elok kutuk-kutuk..sepatutnya bagi pendapat yang membina untuk dibaiki.. :)

    Entri Terkini: Mitos.Bukan Gula-gula Mentos tau..

    ReplyDelete
  12. wahh..ramai yang menyokong..alhamdulillah...ape pun,pandang kedepan..pedulikan orang nak cakap ape..jadikan semua tu sebagai pembakar semangat untuk kite maju..tuah ayam nampak dikaki,tuah manusia xde sape yang tau...chaiyok!!

    ReplyDelete
  13. saya blogger baru...kalau boleh xnak lah kene kondem...kalau nak bagi tunjuk ajar,saya alu2kan...suka ngan ayat last tu...aja aja fighting..citer full house..hehe

    ReplyDelete
  14. sukanya dia kutuk2 newbie ni ye... tak elok mcm tu patut dia bagi tunjuk ajar..

    ReplyDelete
  15. kita yg selaku blogger lama ni sepatutnya memberi semangat kepada blogger baru untuk terus maju.. bukan kondem mereka.. dulu kita pon macam mereka juga.. so fikir2lah ye

    ReplyDelete
  16. Hidup ni merupakan proses pembelajaran..sedangkan orang tua pun masih lagi duk merangkak cari ilmu..so kalu ader ilmu tu kongsi2la dengan blogger baru mcm sayer ni :) InsyAllah rezeki akan bertambah dengan izinNya

    ReplyDelete
  17. kalau tak da yang baru mcm mana nak ada yang lama.

    p/s pernah jadi yang baru :)

    ReplyDelete
  18. sape la yg cakap mcm tu?? semua orang sama masa mula2 blogging..

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad