Post Top Ad

Saturday, February 26, 2011

Kalau Sayang, Kenapa Perlu Gadaikan Semuanya???


assalamualaikum kengkawan..haa..baru ade mood nak update new entry..
entah kenape plak aku nak tulis pasal ni...maybe sebab aku dok tengok pasangan2 kapel mase aku gi makan tadi kot...
bukan jeles, xde maknenye aku nak jeles..tapi aku pelikla sesetengah orang bercinta sekarang...sanggup gadaikan maruah semata2 sayangkan pasangan dier tu..sebagai seorang islam,mane pegi perasaan malu tu?tengah2 orang dok tunjuk sangat yang hangpa tu bahagia (kononnyer....). dok pegang2 la..cium2 la...kalau bangsa lain yang buat, aku xkisah sangatla.ni kita sebagai orang islam yang buat....xtakut dosa ke?kalau dah kahwin tu satu hal la jugak.yang belum kahwin tu?
bukannyer xboleh nak bercinta..tapi biarla ade batasnyer..janganla dok ikut orang barat sangat...agama kita dengan agama diorang tu lain..nanti kat akhirat nak ikut diorang jugak ke?
aku pun bukanla perfect sangat pun...mesti ade diantara korang akan cakap "eleh,entah2 dier pun penah buat"...terpulangla kat korang nak cakap ape...aku xkisah,ape yang perlu aku kongsi..aku kongsi...sharing is caring right?haha.... ayat poyo aku mula keluar..haha...
aku paling setuju dengan entri cik nick asilah. sangat setujulah!!


untuk sesape yang masih samar lagi macam mane nak bercinta mengikut syarak, bleyla rujuk kat blog beliau..klik jer kat link atas tu...

*kalau betul seorang lelaki tu sayangkan korang dan nak korang sebagai teman hidup diorang yang sah, diorang xkan cuba2 mintak untuk pegang,cium,buat...etc....sebelum ade ikatan yang sah..dier akan jaga bende tu sampaila hari korang dihalalkan. dan mase tu lah kita dapat rase nikmatnya cinta yang direstui :)

entry posted by:

1:07:00 AM / by / 1 Comments

1 comment:

  1. betul tu.. sebagai orang islam patut jaga la perlakuan diri.. tak perlulah nak serah segalanya.. belum tentu orang tu jadi psgn kita.. :p

    latest -
    -Bila Pandangan Orang Disalah Ertikan

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad