Post Top Ad

Wednesday, February 2, 2011

SSS- Jom bikin konsert oleh BEN ASHAARI


assalamualaikum......emmm...lame pulak xjoin segmen brader BA. waaa....best ni berangan buat konsert.kalau betul2 kan best...!!!
seh..mcm sedap suare den....abih retak segalo dinding bangunan kalau den nyanyi..muahahahaha...
haaa...ni antara soklan2 nyer:

Berikan nama tempat yang ingin anda adakan persembahan konsert itu
xkisah kat mane pun, asalkan tempat tu high class..... :D  kalau dapat kat albert hall pun lagi bagus.....

Harga tiket ?
xmintak mahal2 pun....paling minimum pun RM230....murahla tu kan???

Kata kata aluan untuk mereka yang datang menyaksikan konsert anda itu ..
"assalamualaikum & selamat sejahteralah untuk sumer...time kasihla sebab sudi hadir kat konsert sayer yang xseberape hebat. anda semua bawak payung x??? (sambil menjerit)......"

Sasaran kehadiran penonton ..
VVIP,VIP,rakyat biase yang mampu bli tiket....remaja digalakkan :D

Gambar anda sedang beraksi... apa apa gambar pon boleh ..

sementara menanti giliran untuk praktis......bersama rakan2 seperjuangan.maap yer,gambar akan diupload selepas konsert sahaja :)


Sediakan 10 buah lagu yang bakal anda dendangkan nanti.. Tajuk lagu dan penyanyi asal .. Kenapa pilih lagu tersebut ..

untuk segmen pertama
  • twinkle2 little star
  • are u sleeping
  • london bridge is falling down
  • baa..baa..black sheep
  • old mcdonald had a farm...
lagu2 kat atas ni dipilih sebab dier bawak mesej yang sangat ceria. kalau x, xkanla sampai dah besar panjang pun nyanyi lagu ni kan......

untuk segmen kedua
  • bernafas dalam lumpur - awie
(penah jatuh telentang dalam lumpur.....so,nak citer pengalaman melalui lagula)
  • sofea jane - black mentor
(bukan calang2 orang bley bawak lagu black nie.....sakit tekak wooo...tapi xpe,dah praktis kat k-box)
  • malu2 tapi mahu - ramah ram
(sweet la lagu nie....ala2 gedik gitu)
  • insyaAllah - maher zain
(dalam bergembira....jangan lupe Allah)
  • lagu duet, kehebatan cinta - francisca peters & jamal abdillah
(saje pilih lagu duet ni.....sweet je kalau nyanyi ngan pasangan duet)

Penyanyi dalam negara yang ingin anda jemput .. Luar negara pon.. Seorang dalam negara ,seorang luar negara ..
  • maher zain - nak nyanyi lagu kehebatan cinta ngan dier...ops!
  • awie - duet lagu insyaAllah      

Lagu penutup ... Kenapa lagu itu menjadi pilihan anda ..
mestilah lagu negaraku.....sebab sayer kan ank malaysia...PROUD TO BE MALAYSIAN!!

Kata kata penutup buat mereka ( penonton )
"owh trime kasihla kerana sudi datang ke konsert saye...dengar nyanyian saye....waa,lebat dah hujan ni...saye dah cakap bawak payung....ok,jumpe lagi...(berlari sambil mendapatkan payung)

Apakah yang ingin anda lakukan dengan duit kutipan konsert itu ?
nak bayar duit ptptn......waaaa :D

entry posted by:
3:28:00 PM / by / 20 Comments

20 comments:

  1. hahaha,, kalka sbb nk byr ptptn..
    mest gempak konset nie nanti.. aima tempah tiket lah...

    ReplyDelete
  2. hehehe.. ila pown join segmen niyh gak.. jum tgk konsert ila nk x??? bleyh tmph tket juge.. hahaha..
    ila tgk kmo, kmo tgk konsert ila..

    http://vanillasynus.blogspot.com/2011/02/sss-jom-bikin-konsert-oleh-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  3. nk tempah tiket jugakk...
    jom tgk konsert cokelat yg x seberapa tu...=)

    ReplyDelete
  4. hahah!!
    nad pon join konsert..
    tapi lovecokelat punyer konsert lg best..
    sampai melecet tangan penonton tepuk tangan..kah3

    ReplyDelete
  5. wah... ada blogger jadi penyanyi..
    leh join ker?? hehehe..
    saya pun join segmen ni.. mai la singgah ke blog saya ek

    ReplyDelete
  6. harge berpatutan..
    peminat maher zain ek??

    p/s: jemput la dtg blog yer..

    ReplyDelete
  7. @aima in luv

    huaaa....ape saje untuk bayar ptptn :(

    ReplyDelete
  8. @iLa VaNiLLa

    tempah tiket utk backstage bley??nk vip pass

    ReplyDelete
  9. heehe

    bile blogger buat persembahan

    macam-macam jadi :)

    peace and smile :)

    ReplyDelete
  10. nak datang lah concert nie....
    hv my favorite song...

    ReplyDelete
  11. paling minimum tu yang tak tahan. haha tak mampu nak tengok siaran langsung. tengok kat tv je nanti. hehehehe

    ReplyDelete
  12. @My CoLleCtIoN

    haaa...sile..sile..dialu2kan...jgn lupe bwk payung yer.. ;p

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad