Post Top Ad

Wednesday, March 30, 2011

Aku Dah Janji

aisshhh...berpinar bijik mata buat keje nih..xsiap gak...adess...

ok..ok..seperti yang aku pernah janjikan dulu, aku nak citer pasal plat tektonik....korang tau mende tu??adekah tonik penembah tenaga??haha...bukan..bukan..

sebenarnye plat tektonik ni adalah lapisan kerak bumi.dier ade dua jenis lapisan...lapisan laut, dan lapisan benua...kalau korang nak tau, kat dunia ni ade 7 plat yang besar  dan selebihnye plat2 kecik. plat2 ni sentiasa bergerak.boleh dikatakan setiap tahun,plat ni akan bergerak beberapa cm dalam setahun. dan nak dijadikan citer..pergerakan plat tektonik ni la yang menyebabkan gempa bumi...ade paham??hehe...

aku explain ringkas je...nak dipendekkan citer...kalau ikutkan,panjang lagi citernyer..hehe...

ni antara plat2 benua yang terdapat kat dunia

dan ini adalah gambar macam mane segala jenis bencana alam terjadi akibat daripada pergerakan plat tektonik

*macam best je nak buat tajuk tesis ni....tapi susah nak dapat data...sebab kat malaysia xpenah jadi...kalau tanah mendap tu,biasela...xkan nak pegi site kat overseas kot??hehe..


salam peluk cium,
10:00:00 AM / by / 1 Comments

1 comment:

  1. http://jenamax-truestory.blogspot.com/p/helah-jutawan-internet.html

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad