Post Top Ad

Thursday, March 10, 2011

Apehal Dengki Sangat Ni???

maakkkk...kenyang sangat ni. raso mak molotup perut den. xtahan, nampak rezeki depan mata, semua nak sapu..haha..ingatkan nasi yang aku beli tadi sikit. rupa-rupanya bile bukak balik, mak aih..banyaknyer...bley ke abes?kalau cikyuz, semua makanan bley abes...hidangkan jer...haha..takut gemuk??owh,xperlu risau...xde masalah semua tu..sebab tu sampai sekarang aku kekal maintain 47kg...kalau naik pun, 3kg jer...xpernah lebih. yang penting,lepas makan...jangan malas,buat kerja.xdela badan naik.....aku ni rajin ke???haha...rajinla sangat...pukul 3 jap lagi nak antar assignment, ni baru nak buat...hebat x?hebat x?

OMG...next week aku ade test untuk subject Geographical Information System (GIS)....rajinla pulak aku nak bace. tau xmacam mane lecturer tu nak buat test?dier suh bawak sehelai kertas dengan pen je. yang lain2 xdibenarkan....pehh...memang sah2 la xde gejala tiru meniru...dahtu duduk selang2.....bagus jugak dier buat macam tu....kalau x,semua jawapan same jer akibat daripada meniru....so,nak xnak wajibla bace buku tu..
klik sini kalau nak tengok lagi besar

aku xpahamla kenapa perlu ade perasaan hasad dengki ni.....bley dapat ape?suka tengok kawan jatuh...macam ni la orang kita. kalau jatuh pun kene kutuk,kalau naik lagila kene kutuk.....apehal la dengki sangat ni...
sepatutnye kita kenala bagi sokongan moral....kalau orang tu naik, jadikanla satu cabaran bagi kita. ni x,xabes2 nak kutuk...kalau dapat duit ribu riban xpela jugak....dapat dosa berbakul- bakul...seronok ke macam tu??

so,xperlula kite nak dengki mendengki ni....ape salahnye kalau kita sama2 naik??kalau kita jatuh sekalipun, kita usahala naik balik, janganla kutuk mengutuk pulak....kalau dah asik mengutuk je,macam mane orang nak tolong?diorang pun menyampah nak tolong kalau gitu...

ok..ok...back to desk....dah siap assignment nanti aku  update blog lagi..


entry posted by:


2:00:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad