Post Top Ad

Saturday, March 19, 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

yeah...segmen hujung minggu bersama ben ashaari datang lagi...ni part yang paling aku ske ni..

  
here the question:

Sila pilih SATU BLOG  yang palingggg korang suka dan kagumi ! Yearghhh ... Ok... ada dah ? Cun ... nanti dulu ... Sila jawab soalan soalan ini ..
aku nak pilih blog brader ben ashaari....sumpah bukan sebab nak mengampu ok...hehe

    1. Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!

      aku sangat-sangatla maha kagum ngan blog beliau sebab bukan saje beliau bercerita tentang pengalaman hidupnye, malah ade pengajaran disebalik cerita..bukan cerita kosong...
      pastu,banyak tips yang beliau kongsi untuk naikkan blogger lain. walaupun nampak simple, tapi sarat dengan mesej2 yang sangat berguna. lagi satu, walaupun teguran yang diberikan banyak macam sindir,tapi aku xrase ade orang akan terasa dengan beliau. sebab ape? sebab cara teguran tu kene dengan gaya..xmenyakitkan hati mana2 pihak.. (jujur nih..hehe)

    2. Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!
      bukti??aiseymen...nak tunjuk pun xnampak....cume aku bley cakap yang aku sangat2 kecewa kalau aku terlepas membaca entri beliau. balik dari kuliah,aku akan terus bukak laptop untuk cari entri2 terbaru beliau...
       
    3. Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??
      dengar name ben ashaari tu dah lame..xtau pulak dier seorang blogger...tapi start ikut perkembangan hujung tahun lepas selepas seorang member (bukan blogger) syorkan kat aku blog brader ben nih..mule2 xdela ketagih sangat nak bace..tapi sekarang,tiap2 ari wajib bace...seyes!

    4. Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..
      rasenyer semua orang pun dah tau kan..beliau ni sangat2 la sempoi...ade gak aku dengar desas desus yang kate beliau ni sombong...SEYES XSOMBONG!! kalau x,xkanla beliau xjemu2 bagi tips2 yang berguna even kalau jumpe beliau sekalipun, ape yang beliau curahkan adelah tips blogging...bukan cakap kosong.kate2 yang penuh dengan isi...lagi satu yang aku nampak, beliau ni seorang yang appreciate his followers.

    5. Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?
      wallahualam....harap dier xtau..kalo x,malula aku...rase nk mintak sain jer ari tu...coiiii..

    6. Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..
      dah jumpe dah...tapi nak jumpa lagi....nak tanya soklan macam ni pulak..
      • kat mane lagi lubuk2 trafik yang hot2?
      • selalunya hujung minggu,bile waktu puncak untuk dapatkan trafik tinggi?
      • adekah gambar memainkan peranan penting dalam sesuatu entri?sebab kadang2 tengok mane2 blog,ade yang gambar lagi banyak dari entri....
      • ape lagi strategi untuk menawan pembaca selain cara penulisan dan trafik yang tinggi?
      • dan soalan terjah........BILE NAK DAPAT BABY???? hehe..

      beliau yang banyak membantu aku dalam dunia blogging..thanks bro

salam peluk cium,

12:45:00 AM / by / 3 Comments

3 comments:

  1. jenguk-jenguk dr blog incik ben..=)

    ReplyDelete
  2. 0whhh...
    dah tau dah blog yang paling disayang...

    ReplyDelete
  3. singgah n follow sini
    salam perkenalan

    nak risik2 blogger mana menjadi pujaan hati anda

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad