Post Top Ad

Saturday, March 5, 2011

Berfungsi ke 'Disable Right Click' ???

penat berjalan melihat telatah orang sekeliling...tibe2 ade peluang berjumpa abang BEN ASHAARI, siap kene promote join grooming makeup...wahh..peluang tu....kot2 la satu hari jadi jurumekap plak....aisshh....jurukur ke..jurumekap...??haha...kat mane2 pun ade rezeki..yang penting sekarang ni....belajar je dulu...

sambil2 tu, ade jugak beliau kasi tips & tricks macam mane nak kasi up traffic... bukan tu jer, banyak lagi..sangat banyak nasihat dari cikgu ben....tq so much...


@ RED GLOW, shah alam...sesape nak join class makeup, bleyla berhubung terus ngan abang ben ashaari....tempoh kelas, sebulan & hanya setiap sabtu & ahad jer kelasnyer...yang paling best...FREE ok!!

ok..kembali kepada topik, berfungsi pasang disable right click?setelah aku buat kajian terhadap disable right click ni yang kononnyer xnak bagi orang copy ape yang ade kat blog tu, ternyata amat xbefungsi.......kenapa aku cakap macam tu? sebab...bukan dengan cara SELECT--->RIGHT CLICK (untuk copy) jer orang bley copy....... cuba korang klik kat mane2 bahagian blog tu...pastu korang Ctrl+A (untuk select all)  pastu korang Ctrl+C(untuk copy)...... dan bukakla microsoft word, contohnyer...dan korang Ctrl+V(untuk paste)...... jadi x? jadi kan???

so,kesimpulannyer...xpayahla risau sebab kalau orang nak copy,diorang akan copy jugak...daripada keluar popup window banyak2...ape kata korang cuba enable right click tu, so lagi banyak, mudah & pantas untuk readers bukak tab dalam satu window tu...xdelah diorang kene back to home untuk cari tajuk entri yang lain...kan?dan dengan cara tu jugak, readers pun xbosan...kan?hehe...banyak pulak 'kan' nyer...

ok..selamat mencuba...

emm..malam ni nak buat ape yer...nak buat report photogrammetry la...macam dah lama jer tergendala..suke subjek ni sebab dier blaja pasal pemetaan melalui foto udara.....kalau dah keje, bleyla naik flight untuk amik  foto udara......dari foto udara tu nantila akan jadinyer sekeping map....

entry posted by:

7:22:00 PM / by / 4 Comments

4 comments:

  1. nak join kelas mekap!!hehe..tp duk penang sekarang..adeh.. :(

    ReplyDelete
  2. jeleznya dapat bergambar dengan abg ben.. huhu.. tak pernah lagi jumpa dia.. lalala~ ^^,

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad