Post Top Ad

Saturday, March 12, 2011

Etika Berblogging

  1. makanan dan minumam mestilah cukup dan diletakkan disebelah korang. jangan letak rice cooker sudahla...
  2. mulakan dengan bismillah
  3. fikirkan tajuk yang kreatif...yang boleh menarik pembaca
  4. berblogginglah dengan seikhlas hati...nescaya idea datang mencurah-curah di ladang gandum
  5. jangan kutuk blogger lain
  6. beri nasihat yang berguna
  7. beri cerita yang penuh informasi. pembaca dahagakan ilmu...so,berilah tanpa jemu (ishh...apehal ayat aku skema tetibe ni..)
  8. keep on updating blog korang...jangan biarkan bersawang...once bile pembaca bukak blog korang,dier tengok cerita yang sama, i mean xupdate..dier xkan datang blog korang dah. bile blog sentiasa update, dier akan selalu jenguk blog korang untuk bace cerita yang korang tulis
  9. nak merepek boleh,tapi pastikan dihujung cerita korang, ade something yang pembaca akan dapat melalui penulisan korang sebelum dier tinggalkan blog korang untuk mase tu
  10. pastikan korang do something untuk naikkan trafik..sebab dengan trafik yang tinggi, blogger akan bersemangat untuk berblogging
  11. jangan lupa blogwalking untuk timba ilmu dari blogger lain
  12. kalau nak komen, berilah komen yang membina...jangan mencaci maki....bukan dapat ape pun..
  13. lagi???? korang fikirla sendiri...aku dah lapar ni.....nak pegi makan

entry posted by:



4:50:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad