Post Top Ad

Friday, March 18, 2011

Kenapa Aku Buat Entri Dwi-Bahasa???

emm..ni boleh dikatakan tips ke?entahla..sape nak pakai konsep aku ni, pakaila...sape yang xsetuju,duduk diam2...jangan lepas ni dok jaja cerita plak...hehe..

bagi aku, dwi-bahasa ni adelah salah satu strategi aku berbloging untuk dapatkan trafik. ok, cube bayangkan kalau kita buat dwi-bahasa..secara xlangsung, orang yang xfasih berbahasa melayu pun boleh baca blog kita. silap2 ari bulan orang luar malaysia pun boleh minat kat blog kita...tapi xdela semua entri aku buat dwi bahasa,letihla nak translate..google translate tu pun bukan bley pakai 100% pun...kang jadi lain pulak bahasanya...

samela jugak macam citer hikayat merong mahawangsa tu...kenape dier guna english???sebab tu adelah salah satu marketing strategy diorang. diorang nak tarik minat orang luar untuk menonton citer tu..so,secara xlangsung orang luar nak tengok pun,xdela bahasa tu dijadikan limitation untuk menonton...setengah orang xsuke bace subtitle. yela..mane nak bace, mane nak tengok lagi.... tu semua adelah strategi... (cewah..mentang2 pernah study entrepreneurship dulu..hehe)

ok...cukup untuk arini....nak gi main bowling jap...bye :)

salam peluk cium,
3:00:00 PM / by / 2 Comments

2 comments:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad