Post Top Ad

Sunday, March 20, 2011

Kenapa Mesti Berbangga Dengan Negara Luar??

setelah habis mentekedarah kat satu restoran yang dikira agak mahal bagi student...aku pun balik kolej..tayar motor xde anginla pulak..xpe..xpe...singgah shell jap...first time kot gune pam kat situ..slalu nak isi angin anta kat kedai jer..biasela,orang pompuan,mane tau sangat bab2 transportation nih...hehe

kenyang..kenyang..dok layan tenet best gak...tambah line tengah cantekk.. sambil dok baca fakta2 yang ade kat tenet ni..tetibe teringat kat luvly country aku ni..owh MALAYSIA.. name je rakyat malaysia, tapi xsemua tempat lagi aku pegi..korang dah pegi cuti2 kat malaysia ni??

banyak rupe-rupenye tempat best kat malaysia ni...so,kenape kite perlu bangga dengan negara luar?kita ada tempat kita sendiri...xsalah nak mencontohi negara luar,tapi xpayahla terlalu taksub sangat dengan diorang..kat malaysia lagi best tau... (e'eleh...kat malaysia pun xjalan habis lagi...ade hati nak puji tempat luar)

aku penahla pegi travel...memang cantik negara luar ni...tapi xley lawan kat negara sendiri...last2 xsabar nak balik malaysia... hujan emas kat negeri orang,hujan batu kat negeri sendiri.... tahan je la ngan hujan batu tu,bley kumpul..main batu seremban...weeee :)

@ kuala perlis, Perlis

@taman pertanian bukit cahaya, Shah Alam, Selangor

@i-city, Shah Alam, Selangor

melancong sambil buat kerja hydrographic survey kat pantai mersing, Johor

@pulau pangkor, Perak

@bukit merah laketown, Perak

@ danga bay, Johor

@lata lembik, kela, raub,pahang

@pantai merdeka, kedah

@senibong, Johor

@ Melaka

@ Langkawi, Kedah..


*penah pegi cameron, tapi tu zaman xde kamera digital lagi..hehe
*teringin nak pegi bukit tinggi,pahang...



salam peluk cium,

1:02:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad