Post Top Ad

Tuesday, March 22, 2011

Si Comel Boboiboy



ok..ok....kawan aku si AhWaan ni plak dok suh buat entri pasal si kecik boboiboy nih....nasibla comey.... (bukan kawan aku), yang aku maksudkan adelah si boboiboy.....
ok gak animasi ni...katun yang kemas...comel!!
haaaa..ni si AhWaan tu....hakikatnyer botak.. =)
actually, animasi ni baru jer dilancarkan..dalam bulan 3 ni jugakla..so,aku pun xberape nak tau sangat pasal infonyer...cume adela bace sket2 kat paper ari tu..
kiranya ni adelah animasi adiwira malaysia la ni...persaingan sehebat ben10, detective conan &  ultraman..so,malaysia pun ade superhero sendiri iaitu BOBOIBOY....

animasi ni diilhamkan oleh saudara Mohd Nizam Abd Razak (yang dahulunya salah seorang pengarah animasi upin ipin) dan watak boboiboy tu sendiri dilakonkan oleh adik Nur Fathiah (dulu suara upin ipin). cerita dier agak berbeza dari upin ipin yang mane upin ipin is more to bagi pengajaran/nasihat...boboiboy ni pulak bukan xde pengajaran, tapi citernye more to supehero la....ade lawan2...hehe...

Boboiboy mencertakan kisah seorang kanak-kanak yang bernama Boboiboy. dier ade kuasa luar biasa yang diperoleh secara tiba-tiba. so,kuasa dier tu digunakan untuk menyelamatkan koko jualan datuknya yang ingin dicuri oleh makhluk asing.


nak tau lebih lanjut,korang kene tengok sendiri... TV3, pukul 7 malam, Ahad


salam peluk cium,
8:00:00 PM / by / 2 Comments

2 comments:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad