Post Top Ad

Wednesday, March 2, 2011

Tutorial : Basic Nak Letakkan Shoutbox Kat Blog Korang

assalamualaikum...
emm..kali ni aku nak ajar korang macam mane nak buat shoutbox kat page korang..untuk yang xtau jela..sebab ade orang tanye aku macam mane nak letak shoutbox....
ok..ok...


firstly, korang kene login kat www.shoutmix.com . yang mane xpenah daftar,daftar dulu ok..

pastu, klik kat create shoutbox


masukkan segala maklumat yang dier nak..


masukkan setting shoutbox yang macam mane korang nak. korang bley view rupe shoutbox korang kat situ


lepas setel semua..klik kat 'get codes'


korang copy la codes tu, pastu paste kat html/javascript      [ dashboard-->layout-->add a gadget-->html/javascript]


pastu korang save..ok..done

entry posted by:

11:26:00 PM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. baru terpikir nak buh shoutbox..sgt membantu..thanks dear..=D

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad