Post Top Ad

Saturday, April 23, 2011

Fakta vs Auta (Tips Naikkan Trafik Blog)

burppp...alhamdulillah...kenyang. sehari suntuk xmakan, akhirnya malam ni makan nasi dengan tomyam...sedap,pehh...xhengat dunia...haha...singgah pulak 7E nak beli topup lalu terjumpa abang 7E yang same..bley plak perli aku lagi...nak aje aku sekeh...bace entri lepas, dier perli ape sebelum ni..

ok..ok...nak terus cakap mengenai tajuk entri...
pinjam kat google

nak up trafik?senang je...meh ikut tips ni

1) Buat tajuk entri super duper gempak

fakta : slalunyer bila pembaca nampak tajuk gempak2 nih, mereka akan klik. tapi harus diingat, jangan tajuk je gempak, tapi isi pun tarak. sekali skala selitkan gambar2 supaya pembaca xbosan

auta : buat tajuk gempak2, sekali entri hampeh...dahtu citer xde kene mengena. itu boley bikin pembaca klik X kat hujung atas sebelah kanan tu..

2) Serang blog blogger lain

fakta : ape salahnye skali skala kita join segmen, contest, GA...etc....secara xlangsung kita dapat promosikan blog kita, dapat kawan baru & trafik pun naik

auta : pegila serang mereka dengan ayat2 yang menyakitkan mata, super pedas & menyakitkan hati orang lain. nescaya pastu blogger tu buat entri khas untuk korang. yang lagi bagus yang suka letakkan link skali..memang popular la kau pastu

3) Join group kat facebook

fakta : haa..kat sinila salah satu medium untuk promosikan blog...macam2 group korang bley join untuk ping entri korang.

auta : sembang2...chantting2..buang masa 24jam tanpa melakukan apa2...

4) Ringkaskan isi entri

fakta : lumrahnye, pembaca xsuka baca citer panjang2 nih, buat pening palo jo..apa kata cuba buat entri yang ringkas serta santai...bacaan xterlalu berat & ringan..biase2 jer...

auta : tajuk dah best, isinyer adela 2 baris je kot.....adesss...hampeh..

5) Cerita yang variasi

fakta : kebanyakan pembaca suka cerita yang berunsurkan pengalaman, kisah lucu, ilmiah yang berbentuk santai

auta : "arini aku kuar gi dating ngan pakwe aku...sayang, i love u so much ketat2..i miss u..bla...bla..bla..."  huhu... =_=" bosan

dah..cukupla 5 dulu..nanti ade point aku sambung lagi.....dah aku nak bace buku...bubye , happy blogging =)

jom terjah kakak2/abang2 yang rajin blogwalking ni...

11:03:00 PM / by / 18 Comments

18 comments:

  1. wah..nak cube tips akq lah...hehe...terima kasih ye...

    http://duniabudaqkechik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Tajuk entry yg ade perkataan tips sgt mudah nk dijadikan umpan trafik

    ReplyDelete
  3. nice tips :)

    http://callmynamesally.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. amboi! semangat berblogging nampaknye sekarang!

    ReplyDelete
  5. xkira..nak tinggalkan jejak,hahah!
    juz bw here..
    http://simpleasfiq.blogspot.com/
    kaLu sudi foLLow la~~

    ReplyDelete
  6. tq tuan punya tanah...coz promosi tanah i....tuan punya tanah lain pn jom ler ke blog i...kita melabur kat sana....hehehhe...nie pn kira nak increase traffic..

    ReplyDelete
  7. bacadansenyum ada lah!
    thanks
    leoas ni nak buat entri letak link blog ni
    senyum :)

    ReplyDelete
  8. salam singgah ^_^

    sila ambil award awk ye..thnks 4 follow:-

    http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3354228360171926769&postID=4156350846680661895

    ReplyDelete
  9. ehe..dah ade buat sikit sikit care nie..tp tang entry toh..weee..xde la berjele sangat..tp boleh la gak sikit sikit na katekan penat if bace..tp bukan entry ngarut ngarut..weee..

    btw nice tips..and kite mencuri pic cik google yg same lah..weee..:)..:p

    ReplyDelete
  10. ada plak auta hee.


    keep on blogging =)

    ReplyDelete
  11. best betol tip-tip tu!

    heheh..

    btw, following u. (:

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad