Post Top Ad

Monday, May 2, 2011

Cara-cara Nak Promot Blog

oihh..tengah study lagi nih...esok ade paper....doakan kejayaan aku...penat membaca..sikit pun xde calculation...teori semata-mata...mak aihh...lantakla..bace je la...

ok..kat sini aku nak kasi idea kat korang macam mane nak promosikan blog :


  1. blogwalking - komen entri blogger tersebut...sambil2 tu,bleyla promot blog
  2. group kat facebook - kan banyak..korang ping je entri blog korang. bagi sesetengah group/page tu, dier xkasi nak ping suke suki.....so,ape kate korang berbaik-baik sket dengan admin...untung2 admin yang tolong promotkan blog korang
  3. chat - sambil2 chat tu sedekahkanla link korang kat chatters tu....fb chat, mirc, yahoo chat, etc....cuba try test tengok...insyaAllah ade je yang sudi klik link tu...
  4. gtau sepupu sepapat sedara mara yang korang ade blog..buat muka xmalu je...
  5. dengan selamber, tepek jer link blog korang tu kat fb..biar semua orang tau korang ade blog...kadang2 diorang klik tapi buat2 xpenah nampak/xtau je kewujudan blog tu....tau2 jer jadi silent reader...terima kasih kawan-kawanku...
itu sahaja untuk petang ni...nak sambung study tapi tengok cuaca mendung je..mata pun layu..oiii..study oii...
5:45:00 PM / by / 4 Comments

4 comments:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad