Post Top Ad

Sunday, May 1, 2011

Followers Ramai...Trafik Tinggi...Tapi COPY PASTE

saat korang bace ni, aku xtaula sama ada aku tengah study atau dah tewas dengan pujukan katil dan bantalku..tadi aku berblogwalking..aisshh,rajin plak aku bw time tengah bz nih...xpa..skali skala....akak aku dah bising dah asik mengadap laptop...kalau dulu mase aku study diploma, lappy aku akan dikuarantin  sepanjang musim exam...sekarang xde sape nak kuarantin..haha...bermaharajalela aku...

bw punya bw..terjumpa satu blog ni...pehhh..trafik tinggi...followers ramai sey...tapi bile aku baca tang entri...ops,maapla aku nak cakap jugak..COPYCAT atau lebih dikenali sebagai mengambil hak orang lain atau bahasa saintifiknyer PLAGIAT...emm..macam mane trafik dier bley tinggi ek?sebab aku tengok hampir keseluruhan blognyer adelah copycat...emm....thinking*

aku pun xtau, kenape mesti copy mengcopy dalam dunia blogging ni..buat ayat sendiri sudah...cerita nak sama?terpulang kalau itu menjajikan trafik yang tinggi...

*kalau ye pun nak copy, mintakla permission dan kreditkanla si penulis sebenar tu..kesian kat penulis tu....penat2 tulis..pastu xde orang nak bagi penghargaan...dahla copy....tu, kalau kene saman,memang xtau nak kate apela...so,berjaga-jagalah dengan setiap patah perkataan yang kita tulis.....sekian..tq
5:00:00 PM / by / 7 Comments

7 comments:

  1. Tu satu..laagi teruk kalau copy dr blog indonesia pastu tak terjemah..
    fening kepala kita dibuatnya...

    ReplyDelete
  2. isk2...ada jugak kan org cmtu..
    xbhati perut btoi...
    hahaha
    :)

    ReplyDelete
  3. hahaha... mungkin follower dia bertimbun-timbun sebab dia rajin bw la tu kot... cuba baca kat sini...

    http://garyasip.blogspot.com/2011/04/follower-ramai-rajin-blogwalking-atau.html

    (sempat gak promote blog..hehe..)

    ReplyDelete
  4. erm.. copy leh.. tapi kne la bgtau info.... ap plak kate owg yg tau e2 ayat2 mereka.. cedih mereka kan.... hehe

    ReplyDelete
  5. cerita nak sama tu ok lagi sebab kdg kdg topic yg dibincgkn isu semasa,tapi kalau ayat dah sejibik tuu melampau lee...mcm xreti nak gubah ayat sendiri..kesian betul..

    ReplyDelete
  6. yuyu ingat ada petua nk tgkatkan traficc td.hehe

    ReplyDelete
  7. Copy copy kerja org lain ni perangai org tak cukup matang...sian dia...perangai tak seiring umur...

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad