Post Top Ad

Friday, June 17, 2011

Tips Bijak Dari Orang Yang Tak Bijak

uishh..lambat plak tido malam ni...ade ke orang nak bace blog aku time2 gini???emm..radha je la..lambat plak aku tido malam ni..lepas check result, terus nak main game pesbuk bagai....lame rasenyer xsentuh game2 tu...alhamdulillah, result pun ok walaupun xla secemerlang mase diploma dulu..aisey...harap aku dapat grad on time...xmau tangguh2....nak cari duit, nak kawen...aishh..gatai....

ok...nak tips jadi bijak ke?emm..xtaula bley guna ke x...korang try je la...agak2 was2 nak guna, jangan guna...haha

1) jangan lupa solat
2) waktu study, jangan ingat benda lain
3) tido yang secukupnya amat penting
4) ade masa main, main...riadah tu penting
5) keluarla bersiar-siar..jangan terperuk dalam bilik...study 24jam....kasi otak rest skali skala
6) makan makanan yang berkhasiat...lebihkan buah-buahan..sayur-sayuran
7) bergaul dengan ramai orang. bukak minda sket
8) involve dengan aktiviti persatuan (bagi yang berpersatuan)
9) nak ade pakwe? xkisah..asalkan pandai bahagi masa....
10) mintak sokongan dari keluarga dan orang terdekat sebagai semangat

dah..tu je yang aku terfikir buat mase ni......ape yang penting, hati kita mesti ikhlas dalam menuntut ilmu...barulah Allah redha dengan apa yang kita buat...sekian, terima kasih...

*nak tunjuk gambar sebenarnye...







3:11:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad