Post Top Ad

Tuesday, July 5, 2011

Tetap Bertahan...dan Akhirnya....

 hydro team 13:TERBAEK!!!!

tekanan semakin memuncak...bahang semakin terasa....cuaca panas bukan penghalang, redha jer ape yang jadi kat muka ni...dah macam *&^^$%^...boleh x nak gi spa?ade sesape nak taja x?

kutipan data kat laut perlu diambil secepat mungkin untuk diproses dan seterusnya dijadikan bathymetric plan. segala kontur dalam laut boleh dilihat melalui plan ni....

 sounding line kene betul...ikut line yang kita dah planning...kat sinilah penggunaan DGPS bermula....
 walkie talker..heh..terima arahan dari darat untuk fixing.....standby..standby....5..4..3..2..1...FIX!!!
 masa untuk baca pasang surut air..dan akhirnya, kira untuk dapatkan reduced depth....

setelah diproses semua data...terciptalah plan yang mengandungi X,Y,Z iaitu koordinat (X & Y) dan kedalaman (Z).....

sebelum balik,pekena durian dulu....letih2,makan durian plak..memang masyukla...

dan akhirnya..tibalah masa yang ditunggu-tunggu....PRESENTATION TIME!!!!
alhamdulillah..semua berjalan lancar....well done team 13!!!
tunggu masa untuk hantar report softcopy & hardcopy jer...yukkk lepak pizza jap....

*keluar dari bilik presentation terus update blog! bersemangat x saye???
*bye bye Pantai Klebang, Melaka....pasni laut mane plak nak kene ukur???
11:46:00 AM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad