Post Top Ad

Friday, August 12, 2011

Customer Is Always Right kan???Macam Mana Antara Pekerja Pulak??Always Right Jugak Ke?

adess..letih. tapi teringin nak buat entri jugak...

cadangnyer bulan2 pose ni nak buat entri baik2 jer, xnakla entri berunsurkan pergaduhan..tapi kalau dah hari2 terjadi situasi yang sama, xboleh jadi beb...

eh, mengumpat ke aku ni??terpulanglah kat korang nak menilai entri ni...bagi aku, ianya cuma satu ingatan, pengajaran & nasihat untuk sesiapa yang membacanya.

ade satu kes ni, sorang customer nak beli barang. tapi dier 'cerewet' nak pilih barang tu. dier sendiri nak check barang tu, sedangkan kita sebagai pekerja dah pastikan xde kerosakan. pada pendapat korang, wajar x customer tu buat macam tu????

bagi aku,xde masalah pun kat customer tu. memang harusla dier cerewet. kalau aku pun, aku cerewet nak beli barang. maklumla, kita nak guna lama barang tu...betul x?

tapi ade pulak sorang pekerja ni dok membebel kat aku xpuas ati kat customer tu sebab cerewet. dahtu sound aku depan diorang plak tu...amboi nyonya, kita sama pangkat maaaa...yang beza cuma lu sulah lama, wa baru 2 minggu kerja....

pening pale aku, ape yang aku buat semua xkena..aku susun macam ni, boleh pulak dier ubah macam gini..kononye dier punya idea lagi molek. aku dah mula serabut dah department pinggan mangkuk mahal2 ni bersepah sane sini...bagi aku susunan xbegitu teratur...bila aku bagi cadangan dier xmau terima. dier buat aku ni macam xpenah skolah....

lantakla...sekarang ni aku fikir nak bertahan lagi 2 minggu jer..pastu aku nak blah...pas raya sambung study balik
12:09:00 AM / by / 5 Comments

5 comments:

  1. No komen...

    pe2 pun try la berlajar dari mereka yang lebih berpengalaman...

    biar la kita nampak bodoh... xkisah pun

    bro pernah je kerje dengan cerdik pandai... dan jawatan besar2 dalam kerajaan.. bawah sikit dari Najib

    cadangan bro xpernah dorang terima... bila dah terjadi... baru dorang nampak apa yang bro maksudkan...

    itu semua cerita lama..

    sepanjang masa kita berlajar... xkisah kita nampak bodoh dari kita nampak bongkak dan merasakan kita semua betul

    peh panjang nie.. boleh buat entry nie

    ReplyDelete
  2. @Bro Framestone

    tu dia..mini entry dari bro bramestone..apepun,thanks for your advice :)

    ReplyDelete
  3. nak cepat naik tu..kih kih kih..kdg2 de yg kaki bodek sush jugak..kih kih

    ReplyDelete
  4. situasi org tnjuk pndai ni mmg selalu blaku kt org2 baru..ntah la...bajet hebat kot..

    ReplyDelete
  5. ko suh jer dia buat semua..habis creta...nak sangat kan..*wahh aku lak yg emosi lebih...

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad