Post Top Ad

Saturday, September 10, 2011

Aku Suka Tengok Cerita Melayu...Tapi......

assalamualaikum dan selamat malam semua pembaca....
sambil tengok cite kat tv, sambil2 tu update blog....hari2 terakhir sebelum masuk kolej ni...hehe...
semalam sempat lagi aku gi 1Utama, ade orang nak belanja tengok movie...ape lagi...layankan ajela...
haaa...cite ni la.....xterfikir pun nak tengok citer ni sebenarnye, tapi orang belanja, ikut je la...

overall, ok la..xmembosankan...

ok la, aku nak bagi komen sket...tapi bukan untuk citer ni jer...tapi untuk citer melayu keseluruhannyer..

ni ape yang aku rasela....citer melayu ni kan ade satu habit yang xboleh diubah iaitu 'ketidaksensitivitian' terhadap agama Islam..haaa,hamek kau..perkataan baru keluar...isu agama dibuat main. ni sekarang ni pun aku tengok cite kat tv3...benda yang sama..cliche....







aku harap pengarah kat malaysia ni peka terhadap isu ni. pengarah melayu, pelakon melayu, penonton kebanyakannya melayu dan beragama Islam. macam mana agama lain nak respect agama kita kalau kita sendiri mempermainkan agama kita sendiri??

*ops...gambar semua aku rembat kat google image...thanks ya..
11:32:00 PM / by / 6 Comments

6 comments:

  1. cat farish jadi ustaz, tapi adik pakai ketat. camne?

    ReplyDelete
  2. @Penyu iman xdapat diwarisi..tapi dari sudut lainnyer,nampak xelokla bila pelbagai golongan yang menonton

    ReplyDelete
  3. patutnya ada penasihat agama klu nak buat filem yg ada unsur2 camni kan..

    hmm..bahaye btul...

    ReplyDelete
  4. @Naz

    yepp..sangat bahaya terutama bebudak yang tengok...diorang akan terikut2 ngan lakonan & diolg cite tu

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhh...nampak best la cerita ni....nk tgk la...sempoiiiiiiii!!!

    ReplyDelete
  6. btul cik yus setuju..skang dh jd isu..x de cara lain ke nk buat lawak..mesti adakan..huhuhu..sy pun harap cerita melayu akan berubah menjadi cerita yg berintelektual skit.huhuhu..

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad