Post Top Ad

Monday, September 19, 2011

ISA Dah Mansuh Pun Tetap Takde Kebebasan Bersuara????

sebelum tu, aku nak bagi korang jeles jap.....tadaaaaaaa.......


saya anak malaysia...support malaysia..... :)

dan selepas itu, sila baca yang bawah ni plak.....



cer baca yang bawah ni plak.....

nah... ni plak balasan dari retis macam aku.....pehhh...kontroversi.....


sangat xadil kan bila kita sebenarnya ade hak untuk bersuara tapi dihalang....walaupun ISA dah dimansuhkan pun, rakyat sesama rakyat pun xpuas ati dengan pendapat masing2....bagi akula kan, kite just terima pendapat orang lain sebagai menghormati hak seseorang untuk bersuara.....xperlula nak membenci/mengutuk etc. pendapat orang lain...yang betul,kita terimala dengan hati terbuka...agak2 salah tu,buangla jauh..xperlu nak tunjuk xpuas hati,pastu nak serang orang tu.....

nih nak kasi pendapat aku plak pasal event kat atas tu (spt dlm gambar) :

memang betul event tu mencipta perpaduan antara kaum terutamanya remaja, tapi sedar atau x, ade unsur negatif tanpa kita sedar...korang yang melayu, Islam boleh fikir sendiri kalau dah nama konsert...

yang tu belum lagi masuk pasal statement retis luar yang cakap pasal malaysians lagi (korang carilah kat blog lain)... ade plak malaysians yang menyokong statement si mamat retis ni daripada menyokong statement orang malaysia sendiri....adekah minda kita sedikit sebanyak sudah dijajah??

adekah datang event tu semata2 nak having fun?ape yang kita dapat selain daripada having fun?? terfikir x kita nak menghayati tempat tu dimana datuk nenek moyang kita pernah melaungkan merdeka  pada 31 Ogos 1957???selama ni pernah x datang saje2 kat stadium merdeka tu???xkan....so,dah ade kesempatan tu, ingat2 lah balik sejarah negara kita pernah terukir kat situ.....

dah lewat, mau tidur...sok kelas pagi....bye.... peace malaysia :)

*satu benda yang aku cukup pantang ; menidakkan hukum Tuhan.....inilah manusia sekarang....
1:29:00 AM / by / 1 Comments

1 comment:

  1. bagi saya la kan,tak kesahla pasal kes ape pon tp bila wujud ketidaksamaan pendapat,tak perlulah sum1 tuh nak hentam orang kan.. agree with u,terima aje ape org ckp tuh dgn fikiran terbuka,.kalo rasa die betol just agree,if not just throw it away without saying anything to provoke or stimulate a fight,chill2 sudaa..tak semestinya stiap org punya pendapat yg sama kan :)

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad