Post Top Ad

Sunday, September 4, 2011

Perhatian Kepada Semua Yang Bergelar Bos


perhatian kepada semua yang bergelar bos. kalau tak nak company kene boikot dan pekerja mogok tak nak kerja.... JANGAN :

1.Tangguhkan gaji
gaji adelah isu sensitif bagi sesetengah pihak. so,silalah jangan tangguhkan waktu pembayaran gaji kepada pekerja...ini tak, ade yang tangguh sampai 2-3 bulan...kenape tak kumpul sampai setahun je?bhai, orang bawah penat kerja bhai dengan harapan akan dapat gaji yang setimpal dengan keje yang dier buat. keje nak suruh cepat jer siap, tapi bila tang gaji....selagi boleh nak bayar lambat...

2.Kerek sey bos ni
ceh,bajet dah tinggi sangat kedudukan tu..dengan orang bawah pun tak nak tegur..senyum pun tak nak...orang bawah ni jugakla yang tolong kekalkan status kau sebagai bos. kalau diorang mogok???dengan kau2 kene buang keje oleh lembaga pengarah...

3.Pot pet..pot pet...
kau tau nak bagi arahan jer...kalau salah kau marah,maki hamun..kalau perfect,bukan nak ucap terima kasih pun, gebang kat lembaga pengarah tu usaha kau...bukan nak hargai orang bawahan...

ok..setakat ni jer yang aku sempat terfikir gara2 gaji aku lambat masuk...ade point, aku tulis lagi....bukan nak jatuhkan sape2..cuma nak bagitau, INILAH REALITI ALAM PEKERJAAN.....

sekian, terima kasih kerana sudi membaca
4:56:00 PM / by / 1 Comments

1 comment:

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad