Post Top Ad

Monday, October 24, 2011

"Roll The Vote" The Great Young People Program

emm..macam dah lame je xupdate belog...maap yer kengkawan....lately ni, aku bz je memanjang...maklumla, bakal PM...haha....
xdelah, actually...aku gi camp...camp yang berbentuk santai sambil belajar benda2 ilmiah sket.....tempat dier plak sangat best (KEM MODAL INSAN, HOMESTAY PARIT PENGHULU,MELAKA).ditambah dengan aktiviti remaja yang sangat extreme (bagi orang2 bandar la...)

ROLL THE VOTE

confirmla korang xpernah dengar...sebab ini adalah pertama kali program ini dianjurkan dan nama ini digunakan...
bunyi macam politik..tapi...memang politik pun..TAPI....bukan menyokong mana2 pihak. dalam kem ni, kami yang jadi peserta ni diberi kesedaran betapa pentingnya perpaduan dan kestabilan sesebuah negara tu. takde elemen tu, hancurla negara...

ok...xnak cite panjang lebar...aku nak bagi korang jeles dengan gambar2 aktiviti sepanjang camp tu...

EXPLORACE bermula di sekitar kampung parit penghulu, sungai rambai, melaka...jeng..jeng..jeng..

 asingkan segala jenis rempah dan namakan rempah tersebut.....passed!
 tutup lubang pada buluh supaya air xkeluar bila diisi....passed jugak
 golek..golek dalam lumpur...ala2 bernafas dalam lumpur...group aku terselamat sebab berjaya dalam task yang diorang kasi....
 ni la group terbaek...dengan markah tertinggi..yezzzaaa
 isi air dalam baldi..guna baldi bocor yang diikat dengan tali..passed!
 mari berlari-lari.....cepat..cepat
 dan akhirnya menemui kegagalan apabila gagal menangkap 8 ekor ikan keli...hamek kau..kene simbah dengan lumpur...
 bergambar bersama ketua menteri melaka, datuk seri Ali Rustam.....pemimpin berjiwa rakyat. sanggup turun padang
 sebelah malam pulak.....river cruise sungai melaka menanti...free...sponsored!
poco-poco oleh peserta dan fasi yang sangat sporting..ingat nak joget gak skali..tapi segan plak sorang je perempuan..yang lain segan nak buat...adess...

ok..setakat ini sahaja....ade news lain,aku update lagi...mase untuk tido..letih..hehe
11:24:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad