Post Top Ad

Tuesday, December 13, 2011

Le Tour de LIMA '11...Rugilah Sape Tak Pegi!!

yo..yo..yo..what's up guys!kini bersiaran langsung kembali dari blog cikyuz...setelah beberapa hari cuti blogging gara2 pagi LIMA kat langkawi...u guys jangan jeles ek...memang sangat2 super duper best gile tahap cipan beranak kembar.

sanggup tu turun sane dari shah alam..memalam buta naik bas sampai kuala perlis dalam 5.30 pagi..terus beli tiket dan akhirnya tiket berjaya dibeli pada pukul 8 pagi...hilang bau perfume dah time tu...gile punye orang gilelah beratur punya panjang. yang agak kurang ajar pun ramai, suka2 ati nak potong queue..agak2 la wey, orang lain pun penat beratur dari 5.30..engkau baru 15minit baratur dah sibuk kate lamela..apela...pftttt

tapi xpe..LIMA punya pasal..senyum aje..tabahkan hati,kuatkan iman..pehh..ayat mau skema..

sampai sane jer terus menuju ke Mahsuri International Convention Centre..dekat2 airport..kat situla berlangsungnya pertunjukan udara dari pelbagai negara...wohhoo...memang best derr..walaupun aku rase jantung aku nak tercabut dah dengan bunyi yang agak kuat..yela,duduk tengah2 lapangan tu, dah rase jet atas kepala jer...

yang tu aerospace punya..yang maritime kat awana porto malai..walaupun rumah aku xla jauh dari pengkalan tentera laut kat lumut, tapi ni la first time aku dapat naik kapal TLDM...memang teruja la..tambah aku belajar pasal hydrography, so time ni la aku tanye banyak soalan kat abang2 Navy tu macam mana nak produce nautical chart...padan muka + kesian abang navy tu..letih menjawab soalan2 aku....

 ni gambar selepas pertunjukan udara dari beberapa negara :)
bangga woo..pegi hari first dibukak untuk orang ramai
 ni la abang navy yang kene buli ngan aku...sori bang, terbanyak tanye lak...nasib baik xtanye single ke x...heheh
bajet nikon le tu....tapi memang nikon pun... :)

 inilah kapal TLDM pertama yang aku pernah naik....KD Kelantan...bukan kat Kelantan yer..kapal ni ade kat Lumut
 bergambar dihadapan pesawat2 yang digunakan untuk pertunjukan udara...Smokey Bandits kot..lupela namenye
 Kapal tentera laut India
 pehh..tangan sape yang hitam tu??tangan aku le tu...puas ati, hitam!!!setelah berjemur....
 aksi2 pertunjukan udara
  aksi2 pertunjukan udara
haaa....dan inila yang paling bermakna, dapat bergambar bersama abang pilot yang bawak pesawat ari tu...pehh..ensem x?ensem x?tergoda iman aku..nasib baik xmintak no.phone..

ok..ok..cuti panjang sudah habis bro.....mase untuk study gilak2 sebab final dah dekat...marilah membaca bersama-sama wahai kengkawan....kepada yang nak amik final jugak, good luck aku ucapkan..semoga kita dapat result terbaik, tergempak..dan semua 'ter' la.....jangan 'teruk' sudah....
7:13:00 PM / by / 6 Comments

6 comments:

  1. tengok gambar pun dah menarik...kalau dapat pegi mesti best kan... :D

    ReplyDelete
  2. siyes dh lama mengidam nak g..tapi nak wat cmne..keje..huhuhu

    ReplyDelete
  3. @ceritasekupang

    xpe..xpe..2013 ade lagi...jom same2 pegi

    ReplyDelete
  4. kalau langkawi tu belakang umah aku dah lama aku pergi... hehe

    ReplyDelete
  5. haha.kemain lagi dia gigih. ok. yg last tu i jeles ok. dengan abg pilot kacak de vasss.

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad