Post Top Ad

Thursday, March 29, 2012

Blogger Mobile Template


sebelum tido melayari internet guna phone, tetiba terfikir nak tulis entri ni....

korang ade terfikir x pasal blogger mobile template? bagi pengguna smart phone dah semestinya pernah tengok template ni kalau korang bukak blog guna phone la...

bagi blogger yang masih xtau dan xperasan dengan kehadiran mobile template ni, ape kate korang cuba..?yela, bukan ape...nak menyenangkan pembaca blog korang jugak...kalau blog korang dibukak dengan template biasa, mungkin agak mengalami lembab sket disebabkan kelajuannye..dengan adenye mobile template, so xdelah pembaca mengalami masalah loading blog yang diorang nak bukak...

caranya mudah jer...kat homepage blogger korang, korang  klik :

setting --> email & mobile --> show mobile template...pastu korang select "yes, show mobile template on mobile devices"

bile dah siap, jangan lupa save setting yer sayang2 ku semua...

aku dah cuba loading page kat phone dan ternyata..agak laju... :)

sekian terima kasih...jom tido

1:11:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. tapi tak best guna smartphone tuk layari blog.xpuas gitu :D

    ReplyDelete
  2. @ecadwinkyasha

    yepp..tapi mungkin ade orang hanya sempat guna phone je

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad