Post Top Ad

Wednesday, March 7, 2012

Oh Polis


haishhh...diorang ni keje asyik nak menyaman orang je.....

ok..ok...jom rewind ape dah jadi..

sedang seorang gugurl memandu, tetibe kene tahan dik abang polisi 2 orang yang sebelum tu duduk bawah pokok...

polis : berenti..berenti.. (sambil angkat tangan)

gugurl pun berentila untuk bagi kerjasama

polis : mintak ic ngan lesen. belajar lagi ke?

gugurl : a'ah

polis : student mane ni?

gugurl : **** Shah Alam

polis : tak nampak ade polis kat sini ke? (dengan nada tinggi)

gugurl dengan tak puas hati sebab kene tengking pun naikkan suara sket

gugurl : mane nak nampak. dah korang pun duduk bawah pokok

si abang2 polis tu pun terdiam sambil check ic & lesen si gugurl tu

polis : emm..ni kira xde lesenla ni yer?

gugurl lagi skali nak naikkan suara, tapi xsampai hati

gugurl : bro, yang bro pegang tu bukan lesen ke? ke bro tak pernah tengok rupa lesen tu? atau 

nak saya keluarkan student card saya skali?

agaknye abang polis tu dah termalu, dier pun kasi balik ic & lesen kat gugurl ni dan berpesan

polis : jangan drive laju sangat macam pelesit

gugurl yang tengah menahan sabar berkata lagi

gugurl : 90 je kot....120 pun tak sampai...adoiiii..apela masalahnye...!!!

si gugurl terus blah tanpa menoleh ke belakang, apatah lagi nak tengok muka2 abang2 tersebut....

pengajaran : xsemestinya diorang betul, kita salah. so, kalau betul bukan salah kita, tunjukkan kebenaran. jangan diamkan diri je...kita pun ada hak
10:24:00 AM / by / 5 Comments

5 comments:

  1. Salam.

    Benda paling berat kat dunia adalah amanah. seab tu bila kit adiberi tanggungjawab dan amanah, kita kena jaga elok-elok. Kita bakal dapat balasan kat akhirat, tapi, kat dunia, ornag lain terpalit sama, dah menyusahkan namanya.

    ReplyDelete
  2. hahaha..gengster betoi niee...rockk bebeh..huahua..bagus..tindakan yang bijak..tengking jeee..

    ReplyDelete
  3. http://laman-ayahsu.blogspot.com/

    salam kenalan...follow

    ReplyDelete
  4. hehe..pemberi komen mmg comey..maseh...

    haish..minah rempit s.alam-sbg...:p

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad