Post Top Ad

Wednesday, October 24, 2012

Berbaloi Curiga Seorang Wanita

rajin bangun pepagi buta semata-mata nak tengok drama kat astro oasis ni. pernah tengok citer 'Dilema Wanita' tak?


kebetulan untuk episod pagi tadi berkenaan curiga seorang isteri...

citernye gini..

si isteri ni berkahwin ngan sorang lelaki. lelaki ni memang sangat baikla...tapi disebabkan si isteri ni ade sejarah yang ayah dier ni xguna, pukul mak dier dan macam2 lagi, so dier judge lelaki ni same je. sikap curiga dier akhirnya memakan diri dier sendiri bila suami dier xbalik rumah disebabkan si isteri nampak suaminye kat restoran dengan seorang perempuan (sebenarnya client suami dier). nak dijadikan citer, memang gaduh besarla..

masa mula2 aku menonton aku agak xpuas hati jugakla dengan si isteri ni. yela...ape nak lagi...suami dier sangat baik kot. kasih sayang, harta benda..semua dier bagi...tu pun dier nak curiga kat suami dier.... tapi at last, aku kesian kat isteri dier sebab curiga dier memberi petunjuk bahawa there's something wrong somewhere. si isteri ni pegi rumah kawan baiknye.....tetiba keluar dari pintu tu suaminye yang sedang mendukung anak kecik.........demnnn, kawan sendiri kot....akhirnya dier tau kebenaran.

perasaan curiga ni memangla sangat xelok untuk sesuatu perhubungan sebab benda ni boleh menghancurkan hidup kita sendiri.....tapi kalau langsung xde perasaan tu pun susah jugak, ade je yang akan amik kesempatan. perlu ada jugak walaupun sikit perasaan ni....jangan lebey2!!

dan lagi 1............ wanita, instinct diorang memang kuat. itulah kelebihan wanita yang Allah bagi. selalunya ape yang terlintas dalam fikiran diorang mesti jadi. jadi, xsalah kalau dengar nasihat wanita sekali sekala untuk kebaikan...

#selalunye ape yang mak aku cakap mesti jadi. jadi, bila mak kata jangan buat....janganla buat...kalau buat jugak, adela kesulitan...

9:07:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. mmg betul tu....naluri isteri terhadap suami nie sangat kuat....kalau suami nak tipu mesti isteri dapat hidu dulu...

    ReplyDelete
  2. Ya, umi sy yang duk promote sgt cerita dilema wanita tu. Dan kebetulan hari ni sempat tengok! Hehe Mula-mula geram jugakkan min tu asek curiga, dan akhirnya asyik salah je. At last, best friend dia buat onar. Huh! Geram betul kawan mcm tu. Mcm kata dr. fazilah kamsah, curiga biar bertempat. Mungkin jugak suami dia tu tak menahan curiga isteri dari awal. Walaupun di tak buat salah pun sebelum tu. So, pengajarannya jgn cepat curiga, kena banyak bersabar, dan instinct perempuan jugak boleh jd sgt betul. :)

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad