Post Top Ad

Wednesday, October 3, 2012

Masterchef Malaysia 2 Semakin Jengkel



assalamualaikum...
sebelum aku nak mulakan gosip2 aku ni, terlebih dulu aku nak kredit kat 2 blog ni sebab gambar2 dari blog diorang. thanks to http://hanspunyablog.blogspot.com & http://www.gua.com.my

korang rasa tak apa yang aku rasa?kali ni program masterchef aku rasa semakin tak best dan semakin boring! masterchef selebriti pun tak macam ni walaupun azwan ali tu selalu bikin drama. memangla seronok kalau ada drama sikit2...tapi tak perlula sangat2 keterlaluan.

kalau dilihat rancangan masterchef terdahulu, jarang kita dengar peserta mengutuk peserta lain(rasanya memang tak dengar pun). masing2 memberikan persembahan yang terbaik, takde saling menyalahkan. tapi bila aku menonton rancangan tu untuk season baru ni, terlalu banyak sangat peserta yang nak diri mereka nampak bagus depan kamera sehingga sanggup mengutuk rakan2 seperjuangan sendiri.............hey, tak sukalah! tapi aku tak salahkan semua. ada segelintir yang memang nampak bagus dan humble bila beri komen. 

dan disebabkan sikap diorang yang 'bajet bagus' tu, aku rasa kualiti peserta masterchef kali ni nampak sangat ketara berbanding peserta masterchef yang dulu. aku lagi suka yang dulu, kualiti ada, kreativiti pun ada..senang cerita, pakej lengkap. so, kalau diorang tersingkir pun, diorang tetap nampak berkualiti..cuma nasib tak menyebelahi.

mungkin ni jugak salah satu cara astro nak tarik penonton...tapi aku tetap rasa mereka sangat keterlaluan! harap episod2 yang akan datang tak ada lagi kutuk mengutuk ni + nak tunjuk bagus tanpa fikir perasaan orang lain. secara tak langsung diorang ni bagitau rakyat malaysia yang diorang ni sangat tak profesional dalam kerja.

#rindu masterchef 1 & selebriti..
#pasni kena cari kat youtubela pulak..sebab dah nak start kerja ;)

8:10:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. betul.saye sokong.mula2 ade je peserta yang saye rase boleh pergi jauh sbb macam ade bakat n skill.tapi mulut....saye paling benci bila diorang kutuk chef jmptn.sgt x professional n diorang patut sedar bukan sume org akan ajar u step by step mcm mak u ajar masak kt rumah

    ReplyDelete
  2. @sopi
    kannn??kalau betul pun salah chef jemputan tu, xperlula nak kutuk dier citer kat penonton...terima je la.dah kita baru belajar....

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad