Post Top Ad

Wednesday, December 12, 2012

Aku Benci Status Kau!!

fuh kiri....fuh kanan...harap2 jangan ade kacau aku tengah blogging nih.....

Auzubillahiminasyaitainirrajim..... #UntukOpisMateAku

hurmm.....jap..jap...ape kisah nak tulis ek.....hurmm...

haaa...ni nak gebang2 cite pasal kisah facebook, twitter dan seangkatan dengannye.....berkenaan status update...

korang selalu baca tak status orang yang selalu xpuas hati dengan status orang lain???katenye annoying la, menyampahla, mengada-ngadala...ape2 je la....korang rase perlu x nak rase annoying ngan status orang lain?bagi akula kan, xpayah nak annoying sangatla status orang lain. facebook dier, ikut ske dierla nak update ape pun. kalau rase xske ape yang dier tulis, remove/unfollow je....xpayah nak buat dosa kering dok mengumpat orang tu kat member yang lain plak.....hey, macam budak2 tau x.....

kalau yang buat tu budak2 tu xdela aku kisah sangat sebab masih berhingus lagi, ni yang dah patut dipanggil mak orang pun dok tumpang sekaki mengumpat orang. be matured ok..

kadang2 tu, orang tu xde ape2 salah pun...tetibe je kene umpat...haihhh....jangan gitula. yang mane patut dielakkan, elakkan la...berfikiran secara matang. kite berfacebooking (etc) untuk tau news orang tu selain nak rapatkan silaturrahim & sebarkan benda2 yang berguna....bukannye nak tambah dosa yang dah tersedia ada nih.

*kalau korang rase annoy ngan orang lain, ingatlah....mungkin ade jugak orang yang rasa annoy ngan korang..senang je prinsip aku #AllahBayaqCash

kot Allah xbayaq cash kat hangpa, Allah bayaq cash kat orang2 yang hangpa sayang....tu diaaa....time tu baru nak sedaq

*kadang2 aku kesian tengok orang yang mengumpat dan diumpat..orang yang mengumpat;bilela nak sedar............orang yang diumpat;kesian kat hangpa...sabaq naaa...
1:00:00 PM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. Stuju sngt2 cikyuz..macam-macam sekrng ni boleh brlaku,disebabkan status pun boleh gaduh,puts kawan..tak patut smua ni..

    ReplyDelete
  2. haa, setuju sangat2..biasa sy pon buat mcm tu la, unfriend @ unfollow sbb xtahan sgt..hehe

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad