Post Top Ad

Friday, February 28, 2014

BRIDE TO BE (Chapter 3)

Assalamualaikum..selamat pagi...entri pagi.... ;)

Ok.. kali ni aku nak share petua penjimatan untuk hari bahagia aku. maybe korang pun bleh nak guna idea ni.... simple + murah.


ok... kali ni aku cerita pasal doorgift. kalau tengok kat internet memang banyak bersepah-sepah doorgift yang comey2...geram nengok aihhh..tapi kadang2 bila tengok balik harga kurang berpatutan. so, lebih baik DIY ... cuma korang perlu rajinla... benda bleh dapat lagi murah, lebih baik buat je ye dak?
untuk doorgift, aku nak bagi makanan & etc. dalam paper bag... so nak nampakkan paper bag tu comey sket, aku tempah rubber stamp untuk di'cop' kat paper bag tu.

cost... agak murah.... brown paper bag aku beli kat mydin je lebih kurang RM3.20, 1 bag (100pcs). rasanya kalau korang cari area2 chow kit dapat lagi murah kot...tapi disebabkan aku malas nak pusing2 dah, beli je la kt mydin jln TAR tu....

rubber stamp plak korang bleh tempah je...carila tempat paling murah...tapi aku suggest xpayahla korang tempah kat plaza alam sentral shah alam...gile mahal. dahtu bila bagi design sendiri macam2 alasan diorang bagi, cakap xbleh nak buatla..tulisan halus sangatla, corak halus sangatla...kalau suruh diorang design kene cas RM10 .... yamg aku tengok design lebih kurang je... halus jugak coraknya...saje je kan....


Ok.... lepastu startla project stamping beratus-ratus paper bag.... owh ye, nak bagi lagi cantik, belila doily paper...kalau xsilap xsampai RM3 untuk 250pcs...murah kan....nak lagi comey, buatla reben kat paper bag tu... RM0.90 segulung. cari kat kedai Sayangku Handicraft atau Bunga Reben sebab aku tau kat sini memang sangat murah. nanti aku kasi gambar yang full ok....so jimat kan?daripada korang beli yg dah siap RM0.80 / RM0.90 untuk 1pcs

selamat mencuba!!

11:41:00 AM / by / 2 Comments

2 comments:

  1. wah! kreatif gak mcm tu.. btw tahniah.. :)

    ReplyDelete
  2. hi..bley x share design stamp yg awak buat tu?awk wat buat sendiri ke..

    ReplyDelete

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad