Post Top Ad

Friday, October 31, 2014

Journey to Gunung Jerai.....Dating!!

Assalamualaikum...halluuu....lama tak meng'update' & menge'date'.. hee...

minggu lepas aku & en.somi balik kampung kat Yan, Kedah.actually ada kenduri kawen sepupunya en.somi kat Baling, so alang-alang dah ke sana, balik rumah tok wan lah terus..best bak hang...rumah tok wan sangat dekat dengan kaki Gunung Jerai..tapi sebelum sampai rumah tok wan, singgah beli pekasam Baling, kata orang sedap...ok memang sedap!!

balik rumah tok wan pun dah malam..so tak nampak apala...sampai rumah terus tido. first time tido dalam kelambu..hahaha...orang kampung biasela...dulu masa kecik-kecik biasala tido dalam kelambu, tapi kelambu single la.....sekarang ni berduala plak...dah macam budak2 pasang khemah dah...satu ikat rendah, satu ikat tinggi...macam kelakor je rupa kelambunye...memasing tak reti ikat kelambu :P

last-last mak mertua ikatkan

esoknya aku pegi temankan mak mertua aku gi pasar pagi....lame weh xpegi tempat-tempat gini...beli ikan...sayur...sejak-sejak tesco, giant, aeon semua dah naik kat rumah aku...tak pernah dah jejak pasar-pasar gini...hahaha

feeling-feeling jalan ngan mak mertua..heee...alahai, baiknye mak aku ni....belanja macam-macam...siap tanya nak makan apa...aishh...terharu

bergambar ngan pengantin...ops, pengantin dah tukar baju dah...dah petang baru sampai


lepas makan tengah hari, kitorang gerak balik KL...on the way balik KL, lalu pintu masuk nak naik Gunung Jerai...so, kitorang lakibini ni tetiba teringin nak naik tengok ada apa kat atas tu...so, ngedate la kitorang..




cukupla setakat ni je gambar, kang ada plak yang muntah tengok kitorng dating :P


so, petang tu jugak gerak balik KL, tapi singgah Penang dulu...rumah pakciknya sebab ada order ikan2 fresh dari dia...dia nelayan, so memang senangla nak dapatkan ikan fresh...pehh..heaven kot...1 box polistrene besar tu kitorang dapat dengan harga RM30 je...ikan ada...udang ada...pehhh....macam ni barula rajin nak masak tiap2 hari ;)

nak beli ikan kat Penang, korang try pegi pasar bisik kat Kuala Sungai Muda area Penaga. sangat unik pasar ni sebab diorang menjalankan urusan jual-beli dengan cara berbisik!sila google blog lain sebab aku takde gambarnye...hehe

tapi kecewa sikit sebab tak sempat nak makan nasi kandar beratur sebab nak kejar ke KL..takut sampai lambat, isnin keje. ok, next time!

then, sampai KL dah nak dekat 5pagi..tu pun lepas berapa kali berenti tido kat rnr...ngantuk sangat...sehari suntuk dalam kereta. 

next time nak makan nasi kandar beratur jugak!!tak kira!!tak kira!!

                                                                                                                                       
Sometimes it's the journey that teaches you a lot about your destination
Drake
12:36:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad