Post Top Ad

Thursday, October 9, 2014

Raya Haji di Kampung Sendiri

akhirnyaaaa....

Raya kali ni kat kampung aku...means, rumah mertua en.somi aku...hiks!

kali ni sepakat nak balik rumah aku memandangkan hujung bulan nanti akan ke utara (sepupu en.somi kawen), so takkan nak buat keje 2 kali kan? (nampak tak berkiranya aku). takdela, maksudnya hujung bulan ni jumpa family mertua.

maybe ada yang cakap, "eh, tu pun nak berkira..raya kan setahun sekali?apa masalahnya balik dua-dua kampung sekali?".... mari saya terangkan kenapa kami tak berbuat demikian...

1. Sebab cuti kitorang laki bini ni tersangatla singkat...al-maklumla koje swasta. awok bukan gomen nak cuti suka-suka hati...kadang sabtu ahad pun kena standby keje. en.somi lagila....sabtu koje..kenapa tak pakai annual leave?kite tak tau apa akan jadi akan datang...so, minimakan annual leave.

2. Sebab kitorang selalu balik kampung even bukan musim raya. kalau weekend free + bajet tak lari, kami akan balik kampung salah seorangla. so takde isu kenapa bergilir bagai. asalkan jenguk orang tua kat kampung ye tak..

3. Sebab kampung aku ngan en.somi jauh...1 hari atas jalan woooo...ceh, padahal perak & kedah je pun...tapi yela kan...penat ooo drive jejauh ni...1 hari letih. kau bayangkan, cuti raya haji start jumaat malam. en somi keje sampai sabtu petang...so itu-ini sampai perak tengah malam jugakla...esoknya ahad raya....takkan sabtu tgh hari atau malam nak gerak ke utara?kompom-kompomla kan ari senin nak gerak...dahtu ari selasa keje....wooooo....kau tak drive kau jangan banyak cakap. aku ni, walaupun bergilir-gilir drive..terasa letihnya

4. owh lupa..... aku ada 3 kampung, terengganu...........nak balik semua sekali dalam masa 2-3hari?kau mampu??

ok, toksah cakap dah..kang ada yang bergaduh... biarkan dengan pendirian masing-masing. janji kau bahagia

so, ni la aktiviti kami adik beradik...shoot...shoot...and shoot....akak aku memang suka jadi modelnya...senang...tak payah nak bayar model mahal-mahal....FOC.

 with daddy....






eh, ada pulak laki-bini nih


Mana gambar lembu kena sembelih?eh,takdela.aku tak pergi tengok orang sembelih lembu...biarla orang lelaki je pegi, orang perempuan masak kat rumah :P
4:48:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad