Post Top Ad

Wednesday, January 14, 2015

Trip Yang Tertangguh

Assalamualaikum...

selamat pagi bloggers!!

alkisahnya harini ngam je sampai office 8.30pagi...nasib baik.kalau tak, merah dah punch card.adehh

ni semua gara2 keletihan seharian keluar semalam, balik je keje terus keluar cari tiket train nak balik kampung. cadangnya nak balik kampung naik kereta tapi rasa macam malas pulak nak drive, dahla incik somi tak dapat balik sekali..kena keje. so better naik ets train je...2 jam je pun...sampai je stesen keretapi, kaunter dah tutup.kecewa!nak beli online, duit dalam kad dah ilek...adoiii...

lepastu terus ke NSK Jalan Kuchai Lama beli barang2 dapur.ye..ye je buat list bagai..sampai sana, grab jugak macam2...ni la perempuan...pantang nampak. geram kot tengok sayur2 fresh, ikan, ayam & daging baru sampai..ommaiiii...bajet2 dalam RM30 je nak beli barang...sekali...hamek ko...RM70 jugak! balik rumah terus masak ayam masak lemak cili padi & sayur campur. kitorang dah jarang makan kat luar. kenapa?sebab masak sendiri lebih puas hati..suami plak makan bertambah nasinya..happy nengok!tapi incik somi bersabar je la...aku ni bukan tukang masak kedai,bleh masak sekejap je....kena bertapa, bersilat kat dapur...lama baru siap masak..huh!

ok..tapi tu bukan cerita asal aku nak cerita (terpanjang meleret plak)

actually, aku ada plan dengan sorang kawan ni nak buat trip ke Cameron Highland, tapi dah berapa kali tertangguh dah.mula2 nak buat bulan 12...tak jadi sebab bajet bulanan untuk holiday dah abes. faktor cuaca jugak membuatkan trip tu tak jadi. then konon2 nak buat hujung bulan ni...nampak gaya macam tak jadi jugak disebabkan cuaca...tapi tengok cuaca semakin baik...tapi tu la, dah cancel awal2 tarikh tu...so, duit untuk trip tu aku dah gunakan pegi holiday tempat lain...so nampak gayanya bajet dah abes...huarghhhh!!!

tiba2 plak semalam bos announce projek dah masuk.....adoiiii....nampak gayanya tertangguhla plan nih. projek dah masuk, siang malam akan busy selagi tak siap keje. nak cuti pun susah dah......

hmm...tengokla macam mana

gila...gila..





rindu tempat nih!!

10:40:00 AM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad