Post Top Ad

Wednesday, April 8, 2015

Travelogue : LIMA'15 (Part 1)

Assalamualaikum...

Haluuu...lame bebenor rasanya tak update belog. almaklumla...super duper busy. balik dari LIMA'15 haritu terus je dipanggil untuk outstation ke Penang...ni dah masuk minggu ke-3 dah ni tak balik rumah...haihhh.

Ok la, straight forward...haritu aku ada janji nak update pasal LIMA'15 kan....so, aku nak tunaikan.cewah! well, let's read!

seperti yang aku cakap sebelum ni, aku, en.somi aku, dan my makwe travelled from KL-Kuala Perlis pada malam khamis tu, 19/3/2015. terpaksala kitorang gerak malam supaya tak bersesak2 kat jeti esok harinya. faham2 je la...every LIMA yang jatuh pada musim cuti sekolah...tak pernahnya berkurang pelancongnya....

malam tu, kitorang gerak dalam pukul 12 tengah malam gitu, dengan pecutan 160km/h bersilih ganti aku dengan sarah. akhirnya sampai ke Kangar dalam pukul 5.30 pagi. singgah rumah maksunya en.somi untuk park kereta (nak elak parking berbayar katanya). lepas mandi, solat subuh & sarapan...kitorang menuju terus ke jeti Kuala Perlis...syukurlah sangat mudah untuk urusan tiket feri. actually, kami dapat tiket untuk pukul 10.30 pagi...tapi disebabkan kebijakan en.somi sebagai penduduk sementara Langkawi, dia dok ejas2..dapatla naik feri dalam pukul 8.15 pagi, Alhamdulillah...thanks darl!!! so, dalam 9.30pagi kitorang dah menjejakkan kaki kat Pulau Langkawi. Yeayyyyy!!!

Maapla...setakat ni takde gambar.huks!

Jumlah perbelanjaan setakat ni..

Minyak kereta : RM110
Toll                 : RM 52
Tiket               : RM 18 x 3
Total               : RM 218 untuk 3 orang setakat ni

lepas sampai je kat sana, terus balik rumah ibu mertuaku di IPD Langkawi (yes, apak mertua i pakcik polisi)...yeay!!HIG depan rumah (syurga shopping owhhh..jalan kaki je). tapi bab2 shopping kite kasi rileks dulu..sebab main objective nak pergi LIMA. balik rumah, rehat2 dulu. mandi, makan, en.somi solat Jumaat...then lepastu baru pergi LIMA.....

....to be continue

next entry will be more exciting...more piccas!!!

next : Part 2, Part 3
Every day is a journey, and the journey itself is home.


9:47:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad