Post Top Ad

Thursday, June 25, 2015

Travelogue : LIMA '15 (Part 2)

Assalamualaikum...

ok..sambung lagi pasal LIMA '15 haritu...

ok..ok..lepas solat jumaat, kitorang keluar rumah menuju terus ke pameran maritim yang terletak di Awana Porto Malai.tiket masuk berapa RM? IT'S FREE OK!! ...lebih kurang pukul 3 kitorang gerak dari rumah...dekat2 pukul 4 sampai. ngam2 sampai sana, demo maritim pun start...weeee











so bertapala kami berempat kat situ sampai ke petang...pukul 6 lebih gitu kitorang gerak balik ke rumah...on the way balik rumah tu, ingat nak singgah pekena laksa tepi airport yang 'pemes' tu..sekali sampai2 diorang dah berkemas nak tutup dah....hampaaaaa :(


so, balik rumah singgah pasar malam beli apa nak makan untuk malam tu.....letih seharian berjalan, takdenya nak masak-memasak ni...haihhh


Hari kedua di Langkawi, tour ke LIMA'15 kami diteruskan menuju ke pameran aerospace pulak...awal pagi tu kami gerak dari rumah, lebih kurang dalam 10.40 pagi sampai kat Mahsuri Exhibition Hall, Langkawi Airport.Tiket masuk hanya RM10 seorang..so, jalan2 la kami kat dalam hall tu tengok pameran. dalam pukul 12 tengahari matahari terpacak atas kepala, barula ada persembahan aerobatik dari pelbagai negara. so feeling2 la kat tengah2 padang tu menyaksikan aerobatik dengan ngauman bunyi yang sangat menyakitkan telinga tapi best. 


haila sarah..tak lama lagi kamu nak fly...bilala bleh holiday lagi.....hmmm








bila persembahan dah habis, perut pun lapar nak mintak nasi...ok, jom makan!haa..ni part best walaupun takde gambar. aku suka part makan!!!hahaha..kenyang perut barula happy nak jalan2...lalalala

perjalanan diteruskan lagi ke Muzium 3D..oh, rupa2 nya muzium ni dekat tempat cable car tu...ada jugak keinginan nak naik cable car, tapi memandangkan orang yang beratur boleh tahan ramainya, batalkan niat..lain kali je la.....kita layan muzium 3D je la. kalau tak silap aku, harga untuk masuk muzium ni RM25..tapi haritu disebabkan mak mertua aku punya ic alamat Langkawi, kitorang dapatla harga PR sana..only RM15 okeyh..dapat murah, masukla...rugi tak masuk. tapi lagi rugi masuk tapi tido macam laki aku..heh!

sila hadamkan gambar2 seterusnya..hiks!
















4.30 petang kitorang meneruskan perjalanan ke Kompleks Haji Ismail Group plak....shopping wehhhh!!!!



so jumlah setakat ni :

tiket LIMA aerospace    = RM10 x 4
Muzium 3D                    = RM 15 x 4

JUMLAH                   = RM100

....to be continue

previous : (PART 1 - click here)
next : (Part 3 - click here)

"The traveller sees what he sees, the tourist sees what he has come to see" - Gilbert K. Chesterton

11:13:00 PM / by / 0 Comments

No comments:

Post a Comment

Thank you. Your comment is much appreciated. MUCHAS GRACIAS ;)

Post Top Ad